Dobbeltmordet i Køge Bugt, 22. april 1948.......Webmaster: Dines Bogø

Generelt: Køge Bugt ... Dines Bogø ... TV2 Lorry om Køge Bugt


RUDOLF NICOLAI - Offer nr. 2
"Rudi". Født i Hamborg 24. juli 1907.

Dansk statsborger. Fhv. værnemager, sortbørshandler, smugler m.v.

"Rudi Lui Herman Nicolai, Aalborg" havde meldt som ind i af D.N.S.A.P. den 6. juli 1940.

Han var med som "forhandler" på båden den 22. april 1948. Han blev såret i en finger af Anders Jørgensen, da Hjalmar Olsen blev skudt. Senere blev Nicolai selv dræbt med et skud i brystet.

Rudolf Hermann Louis Nicolai "Rudi" havde utrolig mange kontakter. Han havde i slutningen af besættelsen lejet sig ind i et større kontor på Vesterbrogade 2E. På det kontor foretog modstandsbevægelsen en likvidering kort tid før befrielsen.

Flere vidner har oplyst til politiet, at Nicolai havde kontakt både til ingeniør Paul Meyer, kontorchef Vilhelm Jacobsen og grosserer Carl Mogensen.Rudolf Nicolai blev sat i forbindelse med tandlæge Alf Jens Emmik, der likviderede Paul Waldemar Meyer i Dyrehaven den 12. maj 1945. Nicolai havde sammen med Meyer og Emmik drevet sortbørshandel fra sin venindes lejlighed i Vester Søgade (tæt ved Shellhuset).Blev Rudolf Nicolai skudt, fordi han kendte alt for mange detaljer fra Hjalmar Olsen om Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej? I.flg. politiets undersøgelser i februar 1948 havde Rudolf Nicolai et sikkert alibi for den 19. februar 1948, hvor Dobbeltmordet på Peter Bangs vej blev begået.

Havde Rudolf Nicolai truet med at fortælle, hvem der kvæstede og dræbte ægteparret på Peter Bangs Vej, og hvem der var "bagmændene", som gav ordre til senere oprydning i lejligheden og udlægning af forskellige spor.

Måske havde Nicolai andet belastende, som han forsøgte at bruge til pengeafpresning.

Om morgenen på drabsdagen havde Nicolai sagt til en ven, at han ville konfrontere søfyrbyder Anders Jørgensen med "noget". Hvis han ikke fik noget ud af det ville han gå til politiet med "nogle" oplysninger.

I starten af april 1948 konstaterede Nicolais omgangskreds og familie, at "Rudi" var meget nervøs. Det var samtidig med, at han forsikrede alle om, at han ikke var gerningsmand til Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej. Han sagde dog samtidig, at han vidste, hvem gerningsmændene var og han frygtede for sit liv. Han ville anskaffe sig et våben o.l.

Nicolai fortalte til en af sine venner, at han regnede med at tjene penge på en handel med ca. 15.000 maskinpistoler, der skulle leveres til Haganah i Palæstina.

Bekendte til Rudolf Nicolai betegnede ham som typisk smugler- og sortbørstype, men ikke en mand der kunne begå mord.

Rudolf Nicolais omgangskreds var særdeles stor. Bl.a. havde han i 1948 kontakt på Hotel Nordland med en snedkermester. Denne snedkermester havde i 1944 meget nær kontakt med styrmand Lucjan Maslocha (leder af den danske afdeling af Polsk-Engelsk Efterretningstjeneste).

Hvor meget havde Rudolf Nicolai handlet med den dræbte kontorchef Vilhelm Jacobsen?
Rudolf Nicolais lig blev fundet i Øresund ved den svenske kyst i slutningen af maj 1948. Samtidig blev Hjalmar Olsens lig fundet i den sydlige del af Køge Bugt.Bog. Nov. 2015: Rudolf Nicolai er hovedperson